sobota, 22 grudnia 2007

realy hot chocolate


Zróbmy tak -
mleko, powiedzmy ¾ szklanki zmieszajmy z trzema łyżeczkami dobrej śmietany
i lekko podgrzejmy.
Dodajmy pół tabliczki drobno posiekanej czarnej i gorzkiej czekolady
i mieszając czekajmy aż się rozpuści.
Teraz pora na łyżeczkę cukru pudru, sporą garść chili i cynamonu.
Jeszcze raz wymieszać i wlać do filiżanki, najlepiej od Rosenthala...
Można by już pić, ale aby w pełni delektować się smakiem i aromatem
warto napój schłodzić i raz jeszcze podgrzać.
I coś jeszcze dla odważnych –
świeże strąki czerwonego chili zanurzmy do połowy w rozpuszczonej na parze gorzkiej czekoladzie.
Nie wierzcie, że czekolada jest substytutem miłości.
To miłość jest substytutem czekolady”
Miranda Ingram

Brak komentarzy: