niedziela, 1 marca 2009
pan galactic gargle blaster
"Weź zawartość butelki starego dżankskiego sznapsa.
Dodaj jedną część wody z mórz Santraginusa Pięć.
O, ta santraginejska morska woda!
O, te santraginejskie ryby!
W mieszance rozpuść trzy kostki arkturańskiego megaginu
(musi być dobrze zmrożony,
gdyż inaczej ulotni zawarta w nim benzyna).
Teraz przepuść przez mieszankę cztery litry falliańskiego gazu bagiennego,
ku pamięci wszystkich szczęśliwych autostopowiczów,
którzy zmarli z przyjemności na bagnach Falli.
Po odwróconej srebrnej łyżeczce
dodaj teraz kroplami jedną część kwalaktyńskiego ekstraktu hipermiętowego,
który pachnie wszystkimi uderzającymi do głowy kwalaktyńskimi sferami:
delikatnie słodko i mistycznie.
Wrzuć do środka ząb algoliańskiego tygrysa słonecznego.
Patrz, jak się rozpuszcza,
a ognie algoliańskich słońc rozchodzą się w głębi napoju.
Dodaj kilka kropli zamforu.
Wrzuć oliwkę.
Pij... ale... bardzo ostrożnie..."
Douglas Adams
"The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"
____________
nieoficjalna strona Douglas'a Adamsa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
1 komentarz:
i jeszcze parę przepisów na PGGB
( z bardziej dostepnych tu ingredejencji...)
I
1) 1 oz. EverClear
2) 4 oz. Bombay Sapphire or Jeremiah Weed
3) 4 oz. Cold Wild Turkey
4) 2 oz. Herredura Tequila
5) 5 oz. Rum
6) 1 worm from bottle of Mezcal
7) 2 oz. Gatorade
This makes one approximately 18 ounce Pan Galactic Gargle Blaster. The reason this drink seems so large is that Zaphod Beeblebrox has two heads, so when he created it, it came out to 9 ounces per head, so both were happy.
II
5 cl Vodka Vodka
5 cl Coffee Liqueur Liqueur
5 cl Cherry Brandy Brandy
1 dash Lime Juice Juice
Apple Cider Cider
1 dash 7 Up
III
1 part Vodka Vodka
1 part Creme de Menthe Liqueur
1 part Everclear Whiskey
1 parts Gin Gin
1 part Rum
IV
1. 2 ounces (1 1/3 shot) Sapphire Bombay depending on the size of the cup or drinking glass (our racial memory is unsure if Sapphire Bombay or Blue Curacao is correct here).
2. 1 ounce (2/3 shot) vodka. For full effect, use a time machine to place a fresh jalapeno in the bottle of vodka five years before the party. Otherwise, consider mixing a pinch--a tiny pinch--of cayenne into the vodka the night before, along with a jalapeno.
3. Fill just under to the halfway mark with orange juice (our racial memory seems to allow triple sec here. I feel that's a result of contamination with the Golgafrinchams; or on second thought, their contamination with cavemen).
4. Fill the rest of the way with sparkling lemonade (such as Geyer Traditional Sparkling Lemonade).
5. Drop in some ice.
6. Garnish with a slice of lemon.
V
Ingredients
1 slice lemon
15 ml gin
15 ml light rum
15 ml vodka
15 ml tequila
30 ml creme de menthe liqueur
30 ml Galliano
235 ml ice cubes
1 slice lemon
Preparation method
1. Combine the gin, rum, vodka, tequila, creme de menthe, Galliano and ice in a blender. Blend until slushy. Pour into a glass; garnish with slice of lemon.
Prześlij komentarz